Філософія Ніцше як творення концептів (XVI Могилянський історико-філософський семінар) - Lyuty, Тaras; Minakov, Mykhailo; Kebuladze, Vakhtang; Menzhulin, Vadym (Наукові записки НаУКМА. Філософія та релігієзнавство, 2018)
Могилянський історико-філософський семінар започаткувала кафедра філософії та релігієзнавства НаУКМА (спільно з Українським філософським фондом) у 2003 р. Окрім співробітників, аспірантів та докторантів кафедри філософії та релігієзнавства НаУКМА, участь у роботі семінару регулярно беруть фахівці з інших наукових інституцій. Загалом проведено вже 16 засідань, що були присвячені таким темам: «Історико-філософське знання в Україні: стан і перспективи» (2003), «Актуальні проблеми історико-філософського джерелознавства» (2004), «Проблема інтерпретації тексту в історико-філософському дослідженні» (2005), «Історико-філософська спадщина Дмитра Чижевського» (2006), «Історико-філософські дослідження в Україні: стан і перспективи» (2007), «Проблема методу в історико-філософському пізнанні» (2007), «Олексій Лосєв: постать і спадщина (до 115 річниці з дня народження мислителя)» (2008), «Методологія історико-філософського пізнання: актуальні стратегії» (2008), «Вільгельм Віндельбанд як філософ та історик філософії: (до 160 річниці з дня народження мислителя)» (2008), «Спадщина Геґеля у дзеркалі історико-філософських інтерпретацій» (2009), «Історико-філософські студії: нове покоління» (2010, 2011), «Кантівський критицизм крізь призму Вольфівського догматизму» (2012), «Рецепція індійської філософії в Україні: 1840-і – 1930-ті роки. Лінія Вед» (2013), «Чи відповів Кант на питання: Що є людина?» (2016). Матеріали перших трьох засідань семінару опубліковано як окремий збірник (Ткачук, 2006). Нижче публікуються матеріали XVI засідання Могилянського історико-філософського семінару, яке відбулося в НаУКМА 1 лютого 2017 р. і було присвячено темі «Філософія Ніцше як творення концептів» (2017). Доповідач – Т. Лютий, співдоповідачі (диспутанти) – М. Мінаков та В. Кебуладзе. Вів засідання В. Менжулін. Аудіозапис заходу розшифрував аспірант кафедри філософії та релігієзнавства НаУКМА Т. Фостяк. Матеріал надійшов 28.02.2018