Чи потрібний нам Геґель? (нотатки читача до українського перекладу «Феноменології духу») - Kozlovskyi, Viktor (Наукові записки НаУКМА. Філософія та релігієзнавство, 2020)
Рецензію присвячено розгляду перевидання українського перекладу праці Геґеля «Феноменологія духу» (2019). Проаналізовано відповідність цього перекладу загальноприйнятим, світовим вимогам і нормам, що висуваються до перекладу і видання класичних філософських текстів. Коротко розглянуто історичні обставини появи «Феноменології духу» (1807), а також історію її редагування і перевидання у ХІХ–ХХ ст., показано, що без урахування цієї історії будь-який переклад не можна вважати прийнятним. Матеріал надійшов 01.03.2020